De ce n-ar trebui sa mananci carne de pui din comert

0

Alegerile noastre in legatura cu produsele alimentare pe care le consumama ne afecteaza in mod semnificativ sanatatea, astfel incat oamenii devin inconstienti in legatura cu importanta consumului de alimente ecologice. Acest lucru este de asemenea esential atunci cand alegem carnea de pui. Ar trebui sa cumperam animale hranite cu iarba iar cand vine vorba de fructe de mare, acestea ar trebui sa fie proaspat capturate.

Puiul ar trebui sa fie crescut in ferme si ar trebui sa se interzica modificarea genetic a acestora si hranirea cu ingrasaminte pe baza de aditivi chimici si sintetici. Cu toate acestea, acest lucru nu este mereu asa, firmele sustinand ca isi hranesc animalele cu “tot felul de produse naturale”.

Mai mult decat atat, alimentele organice pot preveni dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotic. In general, puii sunt crescuti in spatii inguste, in ferme corporative, iar acest lucru creste riscul de dezvoltare al bacteriilor infectioase.

Numeroase studii au aratat ca puii ecologici au cu 38% mai multi acizi grasi, omega-3, care promoveaza sanatatea inimii. Mai mult, produsele organice au un risc redus de otravire, deoarece mai putin de 6% dintre ele sunt infectate cu Salmonella, comparative cu 39% din puii din comert. In plus, tipurile de pui din comert au fost injectate cu sare, apa si conservanti, cu scopul de a imbogati gustul. Acesta este motivul pentru care sunt bogate in sodiu.

Mai mult decat atat, cercetatorii olandezi au descoperit ca “puii hraniti ecologic sunt dezvoltati genetic diferit in intestinul mic fata de cei care sunt hraniti conventional”.

Acestia au comparat doua tipuri de pui diferite, ecologici si comerciali, si au descoperit ca exista diferente enorme in expresia genelor intre 49 de gene, unde 7 gene beneficiau de ajutor pentru a sintetiza colesterolul, in cazul in care este nevoie pentru acest proces de 30 de gene. Aceasta descoperire a fost destul de surprinzatoare, deoarece doar o mica schimbare este posibila din cauza calitatii hranei. De asemenea, retineti ca puiul ar trebui sa fie scos la pascut. Motivul este ca puii care sunt lasati pe pasuni se hranesc cu plante, seminte, gandaci, viermi iar calitatea a ceea ce consuma le afecteaza in mod direct propria calitate. Astfel carnea devine mai bogata in acizi grasi si vitamine. Ba mai mult, sunt mai bogati in vitamina E si Omega-3 decat puii comerciali.

Prin urmare, daca luati in considerare aceste aspect, inseamna ca sunteti constienti de importanta puiului crescut ecologic si importanta lui in sanatatea noastra si a familiei.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylivingstyle.net

Loading...
Share.

Comments are closed.