Mirii au repetat timp de 9 luni pentru a isi surprinde invitatii. Ce a iesit e pur si simplu senzational! (video)

“Outliers: Povestea succesului”, in care Malcolm Gladwel, cel mai bine vandut autor sustine ca circa 10000 de ore de exercitiu sunt necesare  pentru a deveni expert sau profesionist intr-un anumit domeniu.Gladwel  a inteles ca exersarea nu a fost singura cerinta pentru a deveni expert intr-un subiect, dar a fost cu siguranta un factor definitoriu.

Tanarului  cuplu Wojtek si Karolina Gawel, inainte de nunta nu le-a fost posibil sa atinga pragul de 10000 de ore in pregatirea dansului mirilor, dar in mod sigur exersarea a meritat cu prisosinta. La urma urmei ei nu urmareau sa devina profesionisti, doreau doar sa le ofere invitatilor o surpriza placuta.Filmarea cu performanta cuplului polonez a fost incarcata in octombrie 2010, avand mai mult de 8 milioane de vizualizari.

Clipul de trei minute si jumatate are parte de vizualizari chiar si acum dupa cinci ani.Ca si raspuns la un vizualizator de pe You Tube, Karoline sustine ca nici ea si nici Wojtek nu au avut experienta in dans in antecedente, ci au sperat doar sa-si surprinda nuntasii cu noile miscari.

Ei s-au antrenat timp de noua luni intr-o sala inchiriata, inghesuita, folosind videoclipuri de pe You Tube pentru a se ghida.”Daca crezi cu adevarat,  o poti face, chiar poti” spune ea in comentariu.

Numarul de dans al lui Wojtek si al  Karolinei este realizat pe melodia lui Benny Goodman “Sing, Sing, Sing”, probabil cea mai iconica piesa a erei swing. Goodman si membrii trupei sale au inregistrat piesa in 1937, in conformitate cu Last.fm, iar aceasta nu si-a pierdut nici acum importanta.

Dansul incepe lent, cu Wojtek si sotia lui, fiecare executand o miscare rapida inainte de a se alatura celuilalt. Multimea adunata in cerc in jurul mirilor bate din palme, in timp ce proaspetii insuratei danseaza, invartindu-se si sarind in jurul ringului de dans. Cuplul primeste aplauze rasunatoare la final cand Wojtek, cu Karolina in brate face o reverenta  multimii de invitati.

In timp ce nuntasii, conform obiceiului, aduc mici cadouri  mirilor, nu se intampla la fel de des ca mirii sa ofere un cadou nuntasilor.Wojtek si Karolina au vrut sa ofere ceva tuturor celor care au venit sa le arate dragostea si sprijinul lor.Cuplul a investit in mod clar mult timp si efort  in aceasta idee, asa cum reiese si din cele 36 de saptamani de pregatiri.

In  ochii lui Gladwell, Karolina si Wojtek, poate ca  nu sunt experti in domeniul dansului, si  chiar daca ar mai fi avut nevoie de inca cateva mii de ore de exercitiu,  pentru ei si oaspetii lor dansul acesta a fost tot ceea  ce ar fi putut visa.

“Multumim tuturor pentru cuvintele frumoase”, a declarat Karolina intr-un comentariu pe You Tube, la trei ani dupa eveniment,” intr-adevar acestea ne infrumuseteaza zilele cand ne este greu”.

Astazi Karolina si sotul ei detin si conduc  o afacere de arhitectura a peisajului, cu sediul in Polonia.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: sfglobe.com, YouTube