Certurile nu sunt tot timpul negative, uite cum iti afecteaza acestea sanatatea!

0

Persoanele care se cearta cu directorul, sotul/sotia sau copilul isi risca foarte mult sanatatea. Evitarea conflictului poate adduce mai multe probleme sanatatii noastre decat daca incercam sa le rezolvam. Pentru cei care sufera de tensiune ridicata pe durata zilei, nivelul de cortizol, hormonul stresului, poate fi foarte ridicat. Este clar ca modul in care acestia se confrunta cu problemele de zi cu zi le afecteaza sanatatea fara ca macar sa isi dea seama. Relatile au o influenta puternica asupra modului in care ne simtim in timpul zilei, mai ales daca acestea sunt afectate de probleme.

Studiile anterioare au aratat ca sotii care evita argumentele, vor avea o durata de viata mai scurta, si ca exprimarea furiei este asociata cu un sentiment de control si optimism. Noile studii arata ca cei mai multi oameni se lupta cu problemele pe care le au cu alte persoane pur si simplu prin a le evita. Prin analiza datelor privind 1842 de adulti cu varstele cuprinse intre 33 si 84 de ani, s-a descoperit ca cei care au simtit un fel de tensiuni, au emotii negative, erau suparati sau furiosi, chiar au inampinat probleme si dureri fizice. Pentru cei care un au fugit de rezolvarea conflictelor, a fost inregistrat un nivel mai mic de cortizol.

Dar ideea nu a fost faptul ca se certau, ci modul in care o faceau. Certurile nu ar trebui sa fie privite tot timpul ca un element negativ in relatie. De fapt, comparativ cu un cuplu care nu se cearta niciodata, e posibil ca relatia ta sa fie intr-o pozitie mult mai superioara. Certurile indica faptul ca doi oameni care au fiecare parerea lor si punctul lor de vederem, sunt dispusi sa le imparta. Cearta inseamna comunicare, si o dorinta de a rezolva problemele importante pe care le au oamenii in relatie.

Lipsa certurilor poate fi si un semnt al lipsei de angajament. Daca pur simplu nu iti pasa de durata de viata a relatiei cu cineva, atunci poti foarte bine sa iti tii capul jos si sa ignori tot ce se intampla, pentru ca la final oricum nu va ma conta.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: amazinghealthyfood.com

Photo: newlovetimes.com

Loading...
Share.

Comments are closed.