Ar trebui sa-ti faci probleme din cauza aluminiului din antiperspirante? Afla aici

0

Compus pe baza de aluminiu, acesta este ingredientul activ din antiperspirante.  Acestea blocheaza glandele sudoripare pentru a mentine sudoarea sub piele, fara ca aceasta sa ajunga la suprafata. Unele cercetari au sugerat ca acesti compusi de aluminiu pot fi absorbiti prin piele si determina schimbari in receptorii de estrogen din celulele de la san. Estrogenul poate promova cresterea cancerului de san. Unii oameni de stiinta au sugerat ca utilizarea compusilor pe baza de aluminiu din antiperspirante poate fi un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de san. Insa nu este clara cantitatea absorbita de aluminiu de catre piele. Un studiu care a analizat acest proces a constatat ca doar o mica fractiune ( 0,012%) a fost absorbita. Cantitatea reala de aluminiu absorbita este mult mai mica decat ar fi fost de asteptat.

De asemenea, tesutul de cancer la san nu pare sa contina mai mult aluminiu decat tesutul mamar normal. Un studiu care se ocupa de femeile suferinde de cancer mamar nu a gasit nici o diferenta reala in concentratia de aluminiu intre tesutul afectat de cancer si tesutul normal din jur.

In momentul de fata, nu a fost gasita nici o legatura clara intre antiperspirantele care contin aluminiu si cancerul de san.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthyfoodking.com

Photo: http://health.howstuffworks.com/

Loading...
Share.

Comments are closed.