Cat de sanatos este de fapt Sushi

0

In functie de ce fel de sushi alegi sa mananci, poate fi un pranz sau o cina plina de carbohidrati fara legume semnificative.

Sushi parea o masa incredibil de sanatoasa deoarece este gatita din fructe de mare care contin un nivel ridicat de proteine. Cu toate acestea, in functie de ceea ce alegi, ai putea ajunge sa mananci o cina bogata in carbohidrati.

Care sunt beneficile sanatoase ale consumului de sushi?

Sushi este o sursa rapida si usoara de proteine. Daca esti in cautare de o masa bogata in proteine, ar trebuie sa alegi  tonul, somonul sau sub forma de rulouri de curcubeu, care au 20gr sau mai mult de proiteine.

Acizii grasi Omega-3  sunt in beneficiul sanatatii cardiovasculare si au rol important in functionarea creierului deoarece sunt un anti-inflamator natural. Alege somon, pastrav sau ton, in cazul in care esti in cautare de omega-3.

Sushi poate fi bogat in sodiu

Crevetii sub forma de rulouri sunt extrem de bogati in sodiu. Unul dintre dezavantajele sushiului este continutul relativ ridicat de sodiu. In timp ce informatiile nutritionale difera de la rola la rola si de la restaurant la restaurant, majoritatea au o cantitate semnificativa de sodiu.

De exemplu o rola de homar, la un restaurant popular american contine 1.030 de miligrame de sodiu. Aceasta inseamna o cantitate excesiva de sare, avand in vedere faptul ca limita admisa este de 2,300 miligrame de sodiu. Mai mult de jumatate din populatia americii este limitata la un aport zilnic de 1500 de miligrame de sodiu din cauza tensiunii arteriale si a altor conditii de sanatate.

Rulourile Tempura, rulouri de crabi si de calamari, contin de asemenea mai mult de 1000 miligrame de sodiu per portie.

Alege sashimi (bucati de peste crud fara orez) in locul la maki care are pestele rulat in orez si in alge.

Mananca ridichi wasabi. Acestea sunt pline de antioxidanti si se crede ca au efect anti-microbien si anti-inflamator.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: amazinghealthyfood.com

Photo: http://colonialmanor.apartmentblogging.com/

Loading...
Share.

Comments are closed.