Cea mai adanca pestera din lume (video)

0

Pestera Krubera, situata in masivul Arabika, din Caucazul de Vest din Abhazia, Georgia, este cel mai adanc sistem de pesteri din intreaga lume. Doar o privire la fotografiile prezentate, facute de catre cercetatorii care au explorat aceasta pestera adanca de 2.197 metri si face parte dintr-un sistem de pesteri de 16.058 de metri lungime, este suficient cat sa ne faca imaginatia sa zboare.

Ce crezi ca trebuie sa fi trecut prin mintea lor, in timp ce coborau mai adanc si mai adanc in aceasta pestera? In scopul de a traversa prin pasaje inguste, inundate si teren necunoscut, acesti tip trebuie sa fi fost lipsiti de orice teama.

krubera cave 1

Exploratorii si-au lasat soarta in mana sansei de a se lansa intr-una dintre cele mai periculoase calatorii, cele mai solicitante fizic si interesante din intreaga lor viata. Unii membrii ai echipajului au facut excursii la suprafata pret de cateva zile, dar altii au ramas 14 zile in continuu.

krubera cave 4

Alexander Klimochouk spune ca a fost nevoie de persistenta, rezistenta si determinare din partea echipei. Acesta este un speolog remarcat si un cercetator specialist la Academia Nationala de Stiinte a Ucrainei, conform calatoriei lui Jules Verne in Calatoria spre centrul Pamantului: “ nu este nimic mai puternic despre aceasta atractie spre un abis.”

krubera cave 6

Dar tu? Esti o persoana aventuroasa??

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: firsttoknow.com

Photos: globalcitiesdialogue.com

Loading...
Share.

Comments are closed.