Oamenii nu își vor aminti ce ai spus sau ce ai făcut, ci își vor aminti cum i-ai făcut să se simtă!

0

Lăsăm mereu ceva în urmă, fie că îți dorești sau nu. Orice vorbă ai spune, orice faptă ai face, toate influențează într-un fel sau altul ceva… sau pe cineva. Totuși, lucrul pe care ar trebui să îl cunoaștem cu toții este că nu vorbele și faptele sunt cele care rămân întipărite în memoria oamenilor pe care îi întâlnim, ci emoțiile pe care le-am provocat.

 

E extrem de important ce lăsăm în urma noastră! Și nu mă refer la avere, moșteniri materiale, ci mă refer la binele pe care îl facem celor din jur. Poate că nu conștientizezi cât de mult o să conteze vorbele tale blânde pentru copilul tău, poate că nu conștientizezi cât de mult va conta pentru prietena ta că ai ascultat-o 30 de minute atunci când a avut nevoie să împărtășească cu tine o durere… poate că nici nu îți dai seama cât de mult ai ajutat-o pe doamna bătrână din stație când i-ai oferit brațul tău să urce în autobuz..

 

Oamenii își vor aminti starea de liniște pe care le-ai creat-o, își vor aminti încrederea pe care au simțit-o, dar își vor aminti și dacă i-ai făcut să se simtă inferiori, își vor aminti dacă i-ai înjosit, își vor aminti dacă le-ai provocat durere… cum însă, poate nu își vor aminti perfect! De ce? Pentru că mintea umană asociază extrem de puternic oamenii cu stările… așa că este foarte probabil să îți asocieze fapte mărețe și vorbe înțelepte în cazul bun… sau vorbe urâte pe care niciodată nu le-ai spus… dar mintea umană alimentează stările, indiferent dacă este una bună sau una mai puțin bună…

 

Chiar contează pentru cei din jur cum se simt în prezența ta… așa că haideți să avem puțin grijă de modul în care îi tratăm, pentru că vom face mai mult bine decât am conștientiza vreodată!

Sursa: lasepareu.com

Photo: www.mividacontigo.com

Loading...
Share.

Comments are closed.