miercuri, iunie 16, 2021
Planeta PământDiverse3 chimicale de evitat daca ai copii si ce sa folosesti in...

3 chimicale de evitat daca ai copii si ce sa folosesti in locul lor
Pentru orice mama a te asigura ca produsele pe care le ai in casa sunt sigure, curate si sanatoase este mai mult decat o prioritate – este o necesitate!

Din nefericire asta nu este o sarcina simpla. Produsele pentru baie si ingrijirea corporala a copiilor adesea contin chimicale sintetice care au fost corelate cu efecte daunatoare sanatatii.
Creierul copiilor, sistemele fiziologice si organele, sistemul nervos central sunt toate in dezvoltare, facandu-i mai susceptibili la vatamari prin expunere decat adultii. De aceea este important de stiut ca ne putem increde in produsele pe care le utilizam in cazul lor. Iata mai jos principalele ingrediente sintetice de evitat, plus doua retete pentru produse de baie pentru copii care sunt foarte usor de facut in casa si pe cat de sanatoase posibil!

1. Perturbatori endocrini
Cunoscute ca PED-uri, aceste chimicale pot interfera cu hormonii nostri, ceea ce poate duce la perturbarea sau vatamarea sistemelor noastre neurologic, imun, reproducator si fiziologic in general, si au fost puse in legatura cu hiperactivitatea, ADHD-ul si problemele comportamentale la copii.

Ingrediente PED comune includ:
BPA (Bisfenolii)
Dioxina
Ftalatii (gasiti in multe materiale plastice, sau de obicei sub denumirea de “parfum” in produsele de ingrijire corporala)

2. Vopselurile si colorantii/pigmentii sintetici
Acestia sunt obtinuti din gudron de carbune, si au fost pusi in legatura cu probleme de sanatate precum migrenele si cancerul. Cauta sa eviti ingrediente cu nume precum FD&C Galben 6 ori DC Oranj 17, ori produse care sunt de un albastru sau violet stralucitor, intrucat acesta este un semn avertizator de coloranti sintetici.

3. Parfumurile sintetice
Termenul “parfum” poate uneori sa fie o masca pentru mai mult de 200 de ingrediente sintetice nedezvaluite care sunt considerate secrete comerciale. Daca vezi “parfum” pe eticheta, fara o promisiune de 100% natural pe ambalaj, este probabil ca acestea sa fie in marea lor majoritate sintetice. Parfumurile sintetice au fost puse in legatura cu probleme de sanatate precum ameteli, astm, dureri de cap si reactii alergice.

Sursa: viataverdeviu.ro

Sursa foto: www.aircon-servicing.com
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments