COMPUS CHIMIC CE POATE PROVOCA IMBOLNAVIRI DE CANCER, DEPISTAT IN PASTA DE DINTI COLGATE

0

Probabil cea mai populara pasta de dinti din lume este Colgate, iar tu esti, cel mai probabil, una dintre numeroasele persoane care o utilizeaza in mod regulat.

Cu toate acestea, intr-un studiu recent, a fost dezvaluit faptul ca exista o substanta periculoasa, numita Triclosan, in pasta de dinti Colgate, care poate declansa aparitia cancerului, precum si a altor boli.

Un studiu publicat recent in revista Chemical Research in Toxicology a descoperit ca acest compus chimic stimuleaza cresterea celulelor canceroase. In ultimii cativa ani, au fost efectuate mai multe studii si toate au subliniat pericolul asupra sanatatii in ceea ce priveste aceasta substanta.

Triclosan are capacitatea de a patrunde prin piele si de a interfera cu functiile hormonilor si de a perturba functionarea sistemului endocrin. Acest lucru nu e totul, deoarece, asa cum indica studiul publicat in revista Environmental Health Perspectives in 2008, oamenii de stiinta au detectat triclosan in urina  provenita de la aproximativ 75% dintre persoanele testate ( 2517 subiecti, cu varsta peste 6 ani ).

Numerosi detergenti de haine, dezinfectanti pentru maini, deodorante si  antiseptice contin aceasta substanta.

Potrivit unui studiu publicat in revista Chemical Research in Toxicology, aceasta substanta  chimica poate provoca, cancer, daca este folosita in cantitati mari.

Este o substanta destul de periculoasa, care poate patrunde prin piele si ajungand in sange declanseaza dezechilibru hormonal.

Cu toate acestea, chiar daca exista o multime de dovezi si studii care confirma acest lucru, Colgate continua sa-si vanda produsul, sustinand ca acesta este complet sigur si utilizabil. Singura tara din lume care a interzis pana in prezent Triclosan este Canada. Guvernul din tara noastra pastreaza insa tacerea cu privire la efectele secundare ale acestui ingredient periculos si probabil ca il va interzice doar dupa aparitia unor probleme serioase, cum s-a intamplat si in cazul azbestului, sau a altor compusi chimici periculosi.

In concluzie este la latitudinea noastra  sa decidem si sa avem grija de propria sanatate, si suntem capabili sa punem restrictii unor influente nocive care ne pot afecta sanatatea.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com

Loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":