6 simtpome care te avertizeaza ca vei suferi un atac de cord

0

Pe parcursul ultimilor cativa ani, atacul de cord a devenit atat de comun incat, chiar a ajuns pe locul 1 pe lista cauzelor de deces. Si nu e de mirare din moment ce avem un mod de viata stresant si mancam toate mancarurile de la fast-fooduri.

6 SIMPTOME ALE UNUI ATAC DE CORD

Sanatatea inimii poate fi protejata prin schimbarea obiceiurilor vechi in obiceiuri noi si sanatoase si prin scaderea nivelului de stres, dar ceea ce e si mai bine este sa stii simptomele de insuficienta cardiaca. Aceste simptome incep sa apara cu o luna inaintea atacului de cord.

DIFICULTATI DE RESPIRATIE

In cazul in care plamanii nu primesc cantitatea necesara de aer nici inima nu va primi cantitatea necesara de sange de care are nevoie. Acest lucru inseamna ca aceste doua sisteme sunt conectate si daca unul este deficitar atunci si celalalt este. In cazul in care experimentati probleme de respiratie mergeti imediat la doctor deoarece poate insemna ca va apropiati de un atac de cord.

RACEALA SI SIMPTOME DE GRIPA

Unii oameni chiar inainte de a avea un atac de cord pot experimenta aceste doua simptome, motiv pentru care trebuie sa contactati imediat un medic daca banuiti ca ati putea avea un atac de cord.

PRESIUNE ASUPRA PIEPTULUI

Uneori, oamenii ignor acest semn, deoarece ei cred ca este un lucru normal si nu e nimic speciale, astfel ca ei nu merg sa se consulte, dar nu este deloc normal. Presiunea pe piept este un semn clar si cel mai evident dintre toate ca un atac de cord poate avea loc in viitorul apropiat. Data viitoare cand simtiti o presiune in piept mergeti imediat la medicul dumneavoastra.

SLABICIUNE

Slabiciunea este un alt semn care arata ca, in viitorul apropiat s-ar putea sa aveti un atac de cord. Atunci cand arterele devin inguste si nu permit sangelui sa circule in mod corespunzator, ceea ce inseamna ca muschii nu primesc ceea ce au nevoie, iar acest lucru ar putea sa ii faca sa cedeze. Deci, sa fiti foarte atenti daca incepeti sa aveti orice fel de slabiciune si sa va consultati medicul.

TRANSPIRATII RECI SI AMETELI

Slaba circulatie afecteaza fluxul sanguin la creier, care este crucial penru buna functionare a acestuia.

OBOSEALA

In cazul in care va simtiti obositi, chiar daca ati dormit sau v-ati odihnit pentru mai mult timp si daca persista mai multe zile, atunci ar putea insemna ca aveti o pierdere a fluxului sanguin catre inima. Cel mai bun mod de a preveni un atac de cord este prin recunoasterea oricarei din aceste simptome si tratarea lor imediat. Deci fiti atenti daca aveti oricare din aceste simptome, s mergeti urgent la medic pentru a va asigura ca va pastrati sanatatea cardiovasculara in forma buna.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com

Loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":