12 mancaruri care cresc nivelul de magneziu si previn tensiunea arteriala si formarea de cheaguri de sange

0

Ce este deficitul de magneziu?

Multi oameni din intreaga lume inca nu stiu ca sufera de deficit de magneziu. Cantitatile insuficiente de minerale din organism pot cauza diferite probleme de sanatate precum: anxietatea, pierderea memoriei, crampe musculare etc. Consumul regulat de vitamine poate ajuta la multe alte lucruri. Magneziul este un mineral prezen in cantitati relativ mari in organism. Conform cercetarilor, in corpul unei persoane se regasesc aproximativ 25 de grame de magneziu, si aproximativ jumatate este concentrat in oase. 1% din acesta este in sange. Magneziul este foarte important pentru mai mult de 300 de reactii chimice care mentin organismul sa functioneze in mod corespunzator.

Magneziul este responsabil pentru:

Transportul activ de calciu, potasiu, dioxid de siliciu, vitamina D, vitamina K si transmiterea impulsurilor nervoase prin membranele celulare, contractarea musculara, productia de energie, denocivizare, metabolizarea nutrientilor, formarea osoasa si de celule. Un precursor al neurotransmitatorilor, cum ar fi serotonina. Daca suspectati ca aveti deficit de magneziu, ar trebui sa va uitati dupa aceste simptome:

Pierderea apetitului

Greata

Varsaturi

Oboseala si slabiciune

Amorteala

Furnicaturi

Contractii musculare si crampe

Convulsii

Schimbari de personalitate

Ritm cardiac anormal

Spasme coronariene

Tensiune arteriala crescuta

Cheaguri de sange

Ce cauzeaza deficitul de magneziu?

Deficitul de magneziu este legat de tehnicile agricole moderne si se crede ca acestea consuma mineralele si vitaminele din solul in care se cultiva alimentele pe care le mancam. Si e chiar mai rau in cazul in care solul a fost tratat cu ingrasaminte chimice, pesticide si insecticide. In termeni de nespecialitate, mancarea ar trebui sa contina magneziu dar nu il contine lucru care duce la deficienta. Exista, de asemenea, unele afectiuni medicale care pot face absorbtia magneziului mai dificila pentru corpul tau cum ar fi: boala de rinichi, boala Crohn sau alte conditii care afecteaza digestia, problemele paratiroide, administratrea de antibiotice sau medicamente pentru diabet si cancer, limita de varsta si abuzul de alcool.

Cum sa beneficiem de mai mult magneziu?

Produsele care contin citrat de magneziu, una dintre formele de suplimentare a magneziului care este cel mai bine absorbit in organism, sunt accesibile si nu sunt costisitoare.

Pe de alta parte, clorura de magneziu, este disponibila prin diverse surse online, asa ca doar trebuie sa dati o cautare pe Google pentru a le gasi. De asemenea, puteti utiliza clorura de magneziu transfermic ttopic ca acesta este absorbit usor prin piele.

Daca aveti un deficit de magneziu, cea mai buna optiune este de a consuma mai multe alimente bogate in magneziu. Iata o lista de 12 alimente bogate in magneziu:

 • Nuci Caju 30 gr echivalent cu 20% din doza zilnica recomandata
 • Alune 30gr echivalent cu 19% din doza zilnica recomandata
 • Avocado 1 fruct e echivalent cu 15% din doza zilnica recomandata
 • Banane 1 fruct furnizeaza 8% din doza zilnica recomandata
 • Ciocolata 1 tabla furnizeaza 58% din doza zilnica recomandata
 • Seminte 30gr frunizeaza 19% din doza zilnica recomandata
 • Orez 1 cana furnizeaza 21% din doza zilnica recomandata
 • Spanac 1 cana furnizeaza 39% din doza zilnica recomandata
 • Linte1 cana furnizeaza 18% din doza zilnica recomandata
 • Smochine 1 cana furnizeaza 25% din doza zilnica recomandata
 • Okra 1 cana de okra fierte furnizeaza 14% din doza zilnica recomandata
 • Dovlecel 1 cana este echivalent cu 11% din doza zilnica recomandata

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com

Loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":