Superstitii din lumea intreaga, pe care le-ai crezut si tu

In Rusia, o pisica neagra poate face o persoana superstitioasa sa-si schimbe traseul, iar in Marea Britanie se spune ca intalnirea cu o pisica neagra aduce fericire. Superstitiile s-au format in functie de mentalitate si stilul de viata si pot spune multe lucruri despre adevaratul caracter al unui popor.
Iata cateva dintre cele mai stranii superstitii din diferite tari – ilustratiile sunt haioase, asa ca nu le lua prea in serios:

1. Daca o pasare face gainat pe tine e semn de noroc si abundenta. (Rusia)
2. Daca vei calca in mizerie de la caini cu piciorul stang te asteapta fericire; daca vei calca in asa ceva cu piciorul drept, te asteapta nenorociri. (Franta)
3. Daca iti cade o musca in mancare vei primi un cadou. (Japonia)
4. Daca stranuti inseamna ca cineva vorbeste despre tine. (Grecia)
5. Vesela sparta aduce noroc – in Danemarca exista obiceiul de a darui un vas spart persoanelor dragi in ultima noapte din an. (Danemarca)

6. Taiteii lungi simbolizeaza o viata lunga si prosperitate – nu trebuie sa-i mananci. (China)
7. Cactusii te protejeaza de nenorociri si de tot raul. (Grecia)
8. O pisica ce iti taie calea de la stanga la dreapta iti aduce ghinion, iar una care trece de la dreapta la stanga iti aduce fericire. (Germania)
9. Nu trebuie sa te uiti in oglinda noaptea. (Japonia)
10. Ceasurile din biserici arata diferite ore pentru a deruta demonii. (Malta)

11. Nu trebuie sa ucizi paienjenii deoarece iti protejeaza casa de incendii. (Qatar)
12. Complimentele sunt un mod de manifestare a invidiei; toate problemele sunt cauzate de laudele false. (Italia)
13. Miresei trebuie sa i se toarne noroi in cap ca sa aiba fericire in viata de familie. (Scotia )
14. A-ti lasa portofelul sau poseta pe jos aduce ghinion, fiindca vei pierde bani. (Brazilia)
15. Numarul 4 si toate derivatele aduc mare ghinion, deoarece pronuntia acestui numar e aproape la fel ca cea a cuvantului „moarte”. (China)

16. E foarte infricosator sa deschizi si sa inchizi foarfecele fara sa tai ceva si e si mai rau sa le lasi deschise. Totusi, daca le pui sub perna, se spune ca te scapa de cosmaruri. (Egipt)
17. Atunci cand doua persoane spun acelasi lucru, trebuie sa spuna „Piase Kokkino” (atinge rosu) si sa atinga ceva rosu pentru a evita o cearta. Daca ti se intampla asta de Pasti, ai noroc, datorita abundentei de oua rosii. (Grecia)
18. In India nu trebuie sa-ti tai unghiile martea si sambata (sau noaptea) si nu trebuie sa te tunzi sau sa te speli pe cap joia si sambata. (India)
19. Copiii sunt sfatuiti sa-si ascunda burtica in timpul furtunilor cu tunete, mai ales atunci cand dorm. Se crede ca daca nu esti atent, Raijin (zeul tunetului) iti va fura buricul si il va manca. (Japonia)
20. In Coreea de Sud, mai ales, se crede ca daca un ventilator pornit in timp ce dormi te va omori. De aceea, multe ventilatoare au temporizatoare automate. (Coreea)

sursa: ela craciun

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

VIA

Photo: CBC.ca