Un caz foarte rar de sarcina a afectat o mamica, nu o data, ci de cinci ori

0

In situatii foarte rare, sacul gestational al unei femei gravide – vasul micut care tine embrionul in curs de dezvoltare – nu este atasat de captuseala pantecului sau, ci de o cicatrice ramasa de la o sectiune de cezariana anterioara. Si s-a intamplat de cinci ori la rand, potrivit unui raport recent al cazului femeii.

Asa-numitele sarcini cicatriciale cezariene(CSP) nu sunt doar foarte rare, dar ele apar aproximativ la 1 din 1800 la 2500 de sarcini – putand fi, de asemenea foarte riscante. Asta pentru ca atunci cand sarcina se blocheaza pe tesutul cicatrician, spre deosebire de implantarea tipica a mucoasei uterine, creste riscul unei afectiuni denumite “placenta accreta”, sau “placenta morbid aderenta”, ceea ce poate duce la sangerarea excesiva a mamei, a spus Dr. Terri-Ann Bennett, specialist ginecolog si maternal-fetal la New York University’s Langone Health.

“Chiar si azi, cercetarile asupra CSP sunt foarte limitate”. Dar pentru asta, cand femeia de 35 de ani a descris cazul, aceasta a fost suspectata ca ar fi avut CSP cu ani in urma, iar recomandarea medicala a fost sa incheie imediat sarcina, din cauza riscului ridicat al mamei si al fetusului.

Datorita complicatiilor, a fost luata imediata decizia de a face o nastere prin cezariana la doar 34 de saptamani de sarcina, urmata de o histerectomie, conform raportului. Aceasta a decurs bine, mama si bebelusul mergand acasa sanatosi si fericiti.

 

Sursa: livescience.com

Photo: LifeSite

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!