Exercitii de respiratie impotriva insomniei – Dr. Andrew Weil

Dr. Andrew Weil a gasit probabil o modalitate de a adormi cu usurinta si de a pune capat noptilor nedormite. Multi au aceasta problema, asa ca daca te afli printre aceste persoane, continua sa citesti pentru a afla trucul pe care l-a descoperit Dr. Andrew.

Este foarte simplu si usor, rezultatele fiind garantate. Vei adormi in decurs de cateva minute. Partea cea mai buna este ca nu ai nevoie de echipamente sofisticate sau tehnici dificile, trebuie doar sa urmezi instructiunile de mai jos si problemele tale cu somnul vor deveni un lucru din trecut.

Expira complet pe gura, facand un sunet de suierat. Inchide apoi gura si inspira linistit pe nas, numarand pana la 4. Tine-ti respiratia timp de 7 secunde si expira complet pe gura, facand din nou un suierat. Acum, inspira din nou si repeta ciclul de inca trei ori, pentru un total de patru respiratii.

La baza, aceasta practica are ca rezultat scaderea ritmului cardiac si calmarea mintii. Prin acest exercitiu, noi practic ne obligam creierul sa se concentreze asupra respiratiei corecte si nu ii dam voie sa ne invadeze cu ganduri care sa ne tina treji. Dr. Andrew ne sfatuieste sa ne concentram asupra mentinerii raportului precis si sa inspiram/expiram profund de fiecare data.

Poate credeti ca suna prea bine pentru a fi adevarat, dar faceti o incercare si veti vedea cat de eficient este.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: www.drweil.com