Cum sa folosesti telefonul mobil pentru a salva cat mai mult din sanatatea ta

0

Nu e nimic gresit in a urma noul ghid de folosire a telefoanelor mobile din California care detaliaza modalitatile de reducere a expunerii la energia de radiofrecventa(RF) a telefonului, dar sa stii un lucru: Nu exista stiinta care sa arate ca, respectand acest ghid veti fi mai in siguranta.

Asta pentru ca studiile mai mari, nu au reusit sa gaseasca efectele adverse majore asupra sanatatii cauzate de utilizarea telefonului mobil, a declarat John Moulder, profesor emerit de oncologie si radiatii la Colegiul Medical din Wisconsin. “Acest ghid este conceput pentru a reduce expunerea la energia undelor radio, dar ele nu spun nimic despre existenta vreunui risc”, a declarat Moulder. “Vei fi mai in siguranta? Nu cred, dar daca te simti asa, atunci respecta-le”. Mai jos, se afla o lista cu punctele principale ale ghidului publicat pe 13 Decembrie de California Department of Public Health.

  • Tine telefonul departe de corp: Nu il purta in buzunare, la sutien sau la curea. Utilizeaza difuzorul sau un sistem handsfree pentru a suna si suna tot timpul in loc sa trimiti mesaje
  • Redu utilizarea telefonului atunci cand semnalul este slab
  • Redu utilizarea telefonului pentru redarea continutului audio sau video, sau pentru descarcarea si incarcarea fisierelor de dimensiuni mari.
  • Tine telefonul departe de pat noaptea, sau pune-l pe mod avion.
  • Scoate castile bluetooth cand nu esti intr-un apel
  • Evita produsele care pretind sa blocheze energia frecventei radio. Aceste produse ar putea chiar sa inrautateasca situatia.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

Photo: Mother Jones

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!