Ce trebuie sa ai in vedere daca folosesti betisoare de ureche

0

O multime de oameni isi curata urechile cu betisoare de urechi. Acestea curata ceara din ureche, dar trebuie folosite cu mare atentie, pentru a nu leza urechea. Cele mai recente cercetari au demonstrat ca exista un rezultat nedorit de utilizare a betisoarelor de urechi in timpul curatarii. Multi oameni care folosesc astfel de betisoare, au suferiti leziuni ale membranei timpanice. Daca betisorul intra prea adanc in ureche, sansa de a va rani urechea este destul de ridicata.

Utilizarea betisoarelor nesterilizate este o sursa de introducere a infectiei la urechea medie. Infectiile urechii medii reprezinta o problema serioasa, care necesita ani de zile pentru a se vindeca complet. Se poate ajunge chiar si la o operatie la ureche.

Pastrati-va timpanul in siguranta urmand aceste sfaturi:

Betisorul trebuie utilizat numai pentru curatarea auriculei urechii si in jurul canalului urechii.

Betisorul nu trebuie introdus decat pana in canalul urechii. In caz contrar, acesta va impinge ceara la fund, ceea ce ar putea infunda urechea. Aceasta este una dintre cele mai frecvente consecinte ale betisoarelor. In plus, asa cum am mentionat si mai sus, acestea pot intra adanc in timpan si pot provoca daune.

In cazul celor mici, exista betisoare facute special cu un varf mai gros pentru a preveni intruzia in canalul urechii.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: Health Enews

 

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!