Beneficiile legumei Broccoli pentru sanatatea ta

0

Broccoli este o leguma care face parte din familia cruciferelor, utilizandu-se foarte des in alimentatia oamenilor. Aceasta are o valoare nutritiva si alimentara foarte ridicata si de asemenea un continut puternic de glucide, vitamine si saruri minerale.

Proprietati benefice pentru sanatatea ta:

Aceasta leguma atat de importanta pentru sanatatea ta are un continut foarte sarac in grasimi saturate si colesterol, fiind alimentul ideal in dietele de slabire.

Ba mai mult, este un aliment bogat in vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu si chiar si zinc.

Este alcatuit in procent de 90% din apa fiind plin de nutrienti esentiali pentru viata ta. Un singur buchet mic de broccoli are mai multe fibre decat o cana de paste integrale si mai multa vitamina C decat 2 portocale.

Broccoli – beneficii

Broccoli ofera o multime de beneficii pentru sanatatea noastra. Datorita compozitiei sale de sulforafan, acesta este considerat alimentul numarul unu in lupta impotriva cancerului. Aceasta compozitie da semnal genelor noastre pentru a stimula productia de enzime care au capacitatea de a detoxifia potentialele produse cu compozitie care pot fi cauzatoare de cancer. Sulforafanul omoara si bacteria helicobacter pilori, bacteria care este cauzatoare de ulcere.

Vitamina C si beta-carotenul din broccoli contribuie la protejarea ochilor de cataracta si pazeste celulele de atacul radicalilor liberi care afecteaza memoria.

Broccoli este indicat in dietele pentru detoxifiere prin fitonutrientii care se gasesc in aceasta leguma, datorita faptului ca trimit un semnal genelor in scopul de a creste productia de enzime implicate in detoxifiere, proces prin care organismul elimina reziduurile.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: fresh healthy food

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!