O zgarietura simpla de caine, a dus la o infectie severa si la complicatii mari

0

Proprietarii de caini pot ocazional sa se aleaga cu cate o zgarietura, dar pentru o femeie din Regatul Unit, care a fost zgariata pe dosul mainii de catre cainele ei, incidentul s-a incheiat mult mai grav decat s-ar fi asteptat.

Si anume, zgarietura a fost sursa unei infectii in articulatia artificiala de sold noua luni mai tarziu, potrivit unui nou raport al cazului femeii.

Cand femeia de 66 de ani le-a spus medicilor pentru prima oara despre durerea de sold, acestia au fost nedumeriti. Intr-adevar, le-a luat ceva timp pana sa identifice vinovatul in cazul acestei dureri: o infectie bacteriana provocata de Capnocytophata canimorsus, o specie de bacterii frecvent intalnite in gurile cainilor si pisicilor, potrivit raportului, publicat in 27 februarie in jurnalul BMJ Case Reports.

Femeia era in rest  sanatoasa si in forma, dar avusese o inlocuire completa a soldului cu 15 ani in urma, inainte ca acest ultim episod de durere sa apara in acelasi loc. A rabdat aceasta durere timp de patru luni, dupa care s-a hotarat sa se adreseze ortopedului  ei, care dupa ce i-a revazut radiografiile si analizele de sange, a suspectat-o de o infectie in articulatia artificiala a soldului.

Dupa numeroase teste si biopsii la sold, a venit confirmarea ca infectia se datora intr-adevar acestui agent patogen. Radiografiile soldului drept au aratat subtierea si distrugerea osului si slabirea articulatiei protetice, toate sugerand ca articulatia a fost infectata.

 

Sursa: livescience.com

Photo: BarkPost

Loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":