Adio radare ascunse! Senatul a adoptat mai multe amendamente la Codul Rutier, in acest sens. E de bine sau de rau?

0

Adio radare ascunse! Politistii nu vor mai putea folosi aparatele radar din masini neinscriptionate sau daca nu poarta uniforma.

Senatul a adoptat mai multe amendamente la Codul Rutier care stabilesc ca toate dispozitivele de masurare a vitezei trebuie sa fie la vedere.

„Constatarea acestor contraventii in trafic se va face exclusiv cu dispozitive omologate, iar dispozitivele se instaleaza doar pe masini inscriptionate”

Legea „radarelor ascunse” a fost adoptata astazi de Senat cu 92 de voturi pentru si unul impotriva. Aceasta mai prevede si ca aparatele mobile de tip pistol vor putea fi folosite la maximum 10 metri distanta de un autovehicul al politiei, de catre un agent imbracat in uniforma.

„Practic ce facem? scoatem radarele din tufis cum spune multa lume si le asezam la vedere, este o prevedere care face apel la preventie si nu la sanctiune”

Desi cifrele arata ca masinile neinscriptionate ale politiei au mai mult succes in prinderea vitezomanilor, politistii trebuie sa se conformeze la legislatia impusa de alesi.

CATALIN IONITA, SEFUL POLITIEI ROMANE: Asta incercam sa facem, sa facem lucrurile exact cum trebuie astfel incat sa furnizam cetatenilor un produs serios si sa fim acolo unde trebuie sa fim de fiecare data.

Daca proiectul de lege ca trece de camera deputatilor vom putea vedea in trafic doar astfel de aparate radar, in masini inscriptionate, iar politistii avand pe ei uniforma completa. Acelasi lucru se va intampla si in cazul aparatelor radar de tip pistol. Pentru stirile kanal d, Alin Antohe si Bogdan Dragomir.

SURSA

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!