O noua suspendare pe motiv de dopaj la Jocurile Olimpice de Iarna

0

Pe data de 13 Februarie, patinatoarea japoneza Kei Saito a devenit primul sportiv olimpic care a fost suspendat de la Jocurile Olimpice din 2018 din cauza acuzatiilor de dopaj. Potrivit Curtii de Arbitraj pentru Sport(CAS), Saito a fost testata pozitiv cu un diuretic numit acetazolamida, care poate fi luat pentru a ascunde prezenta substantelor de imbunatatire a performantei din organism, fiind unul dintre cele peste 200 de substante chimice interzise de Agentia Mondiala Anti-Doping.

Suspendarea lui Saito este prima care a avut loc in timpul jocurilor din 2018, dar nu este primul scandal legat de dopaj din aceasta iarna. Cu doar cateva zile inainte de expulzarea lui Saito, CAS a decis sa sustina interdictia celor 47 de sportivi si antrenori rusi implicati intr-un program de dopaj sponsorizat de stat in timpul Jocurilor Olimpice de iarna din 2014 de la Sochi, Rusia.

Cu toate acestea, rata reala a dopajului dintre sportivii olimpici este considerata a fi mult mai mare decat pot indica aceste scandaluri. Dupa cum arata si evidentele, sportivi care inainte erau considerati a fi curati si nu erau, astfel ca oamenii pot si sunt in stare sa faca acest lucru la scara mult mai larga. Trebuie sa presupunem ca desi rusii au fost prinsi, sunt si alte programe care fac lucruri similare fara sa se stie nimic. Si cred ca ar fi prostesc sa ne gandim ca este altfel, motiv pentru care trebuie sa fim in alerta maxima pentru a evita asemenea  lucruri.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!