3 motive pentru care parul tau isi pierde din culoare – incearca sa eviti aceste 3 situatii

0

Care este visul unei femei care are parul vopsit? Sa obtina nuanta dorita pe care sa o poata pastra pentru cat mai mult timp. In cazul in care parul tau are o structura de cheratina sanatoasa, poate sa retina nuanta obtinuta o perioada de timp indelungata, fara ca aceasta sa isi piarda din intensitate si stralucire.

Mai jos iti vom prezenta 3 cauze ale decolorarii parului:

  1. Cu fiecare ocazie, cand ne spalam parul, metalele mici din apa, precum cuprul, pot genera radicali liberi. Acest lucru se declanseaza datorita actiunii razelor UV, care provoaca deteriorarea cheratinei, proteina de baza a parului.
  2. Parul tau este higroscopic, ceea ce inseamna ca absoarbe si pierde umiditate. Atunci cand il spalam, acesta absoarbe apa, creste in diametru, fapt care il face mai sensibil si predispus la deteriorare si la pierderea moleculelor de culoare ale vopselei parului.
  3. Razele UV reactioneaza in mod direct cu parul, fapt care implica consecinte negative asupa acestuia. Impreuna cu alti factori, precum clorul din apa, aportul de caldura generat de aparatele de styling si uscare, dar si apa sarata a marii, contribuie la depigmentarea culorii.

 

Modalitatea prin care putem proteja parul vopsit, astfel incat, culoarea acestuia sa reziste mai mult: incearca sa utilizezi produse dedicate parului vopsit, iar pe timpul verii, poti folosi produse speciale pentru par cu protectie solara.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Healthline

Loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":