Sfaturi pentru evitarea varfurilor despicate

0

As vrea sa spun ca imi plac experientele noi si provocarile cand vine vorba de parul meu, dar in viata mea probabil am avut doua coafuri diferite, si anume un bob lung si pur si simplu clasicul par lung. Chiar daca ajung pe scaunul salonului, asta se intampla dupa luni de decizii si meditare asupra stilului pe care vreau sa il adopt, dupa ore in sir de cautari online pentru coafura perfecta, toate acestea ca sa ajung sa imi tai numai 1-2cm din varfuri.

Dar toate acesta au si un motiv intemeiat. Lupta constanta cu firele despicate, si cautarea de modalitati pentru a preveni acest lucru. Desi singurul “remediu” adevarat pentru firele despicate este foarfeca, poti totusi sa iti imbunatatesti putin varfurile ca sa arate mai bine, folosind sfaturile de mai jos.

La dus:

  1. Foloseste o perie mare dupa ce ai aplicat conditioner

Atunci cand parul este ud, este foarte susceptibil deteriorarii. Cand sunt la dus, incerc sa folosesc o perie cu dinti largi pentru a scapa de toate nodurile din par dupa ce am aplicat conditionerul.

      2. Incepe cu varfurile

Cand vine vorba de tehnica de descalcire, nu incepe de la radacina in jos. Incepe cu varfurile si concentreaza-te pe nodurile de acolo, apoi mergi usor in sus si descalceste treptat tot parul pana la radacina.

Dupa dus:

  1. Absoarbe excesul de apa cu un prosop cu microfibra

Probabil ai obiceiul sa iti invelesti intregul par in prosop si sa il lasi asa pe cap, dar asta e un alt motiv de rupere a varfurilor. Utilizeaza un prosop cu microfibra in locul celui obisnuit deoarece acesta produce mult mai putine daune parului si absoarbe usor apa din par fara a-l deteriora.

       2. Ai grija la uscare

Toate uneltele care elimina caldura pot deteriora parul intr-un ritm alarmant, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la uscare. Trebuie doar sa ai grija sa nu iti directionezi jetul de aer cald direct pe varfuri, si in schimb sa incepi de la radacina uscarea, mergand usor in jos si pieptanand in tot acest timp parul.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: birchbox.com

Photo: My Health Tips

 

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!