Varza murata poate preveni cancerul

0

Conform unui nutritionist bulgar pe nume Donka Baikova, varza murata are capacitatea de a preveni aparitia cancerului, datorita continutului de vitamine si a faptului ca aduce organismului bacterii producatoare de acid lactic, un probiotic natural. Singurul minus al acestui aliment este concentratia mare de sare, astfel incat nutritionistii recomanda ca solutia sarata sa fie numai de 2 procente.

Se pare ca, varza murata micsoreaza mediul favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor patogene, prevenind astfel aparitia cancerului. In al doilea rand, substantele benefice trec prin bariera intestinala, ajungand astfel la ficat si inhiband producerea de colesterol si chiar si de trigliceride. Datorita acestor bacterii lactice care patrund in organism se reduc reactiile alergice.

Ba mai mult, varza murata ofera protectie mucoproteica, astfel ca riscul de imbolnavire cu cancer scade cu cel putin 30%, in special cand vine vorba despre cancerul de colon. Exista mai multe studii care au demonstrat faptul ca atunci cand consumam varza murata de doua ori pe saptamana, putem sa reducem de asemenea in mod considerabil riscul de cancer la san, conform prof. Donka Baikov, potrivit sursei doctorulzilei.ro citat de realitatea.net.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Foto: Frumusetile Romaniei

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!