Nu neglija sanatatea noului nascut. Ignora lumea care iti spune ca esti prea protectiva

0

Uneori, parintii simt ca sunt mult prea protectivi cand vine vorba de un nou nascut. Mai ales in cazul in care trebuie protejat micutul de durere. Asa ca adesea ne suparam pe prietenii nostri cand spun: “Oh, doar va avertizez – Jimmy are o raceala usoara. Nimic major, deci putem veni in vizita azi.”

Sau cand iti duci nou-nascutul in carucior, iar una din mamicile din parc a carui fiu se joaca impreuna cu copilul tau, te anunta din senin ca lui ii curge usor nasul. Nu este deloc normal.

Parinti, in cazul in care copiii vostri sunt bolnavi, stati acasa. Nu ii duceti la gradinita, nu ii duceti in parc si mai ales nu ii lasati sa sarute sau sa imbratiseze alti copii sanatosi. In acest fel, veti impiedica raspandirea germenilor, deoarece nu isi doreste nimeni sa trebuiasca sa ramana acasa o saptamana pentru simplul fapt ca cei mici sunt bolnavi. In plus, exista o mare sansa ca si parintii sa se imbolnaveasca si sa fie nevoiti sa isi petreaca weekendul in pat. Probabil credeti ca este exagerat, cum ca mamele si-ar duce copii la doctor, dar este ceva normal, mai ales in perioada aceasta in care raceala pandeste la tot pasul si aerul e plin de germeni si microbi.

Trebuie sa fii constient ca un nou-nascut nu este imun la majoritatea germenilor care sunt purtati de adulti. Un nas infundat poate parea inofensiv, dar pentru acel copil sau pentru familie poate fi foarte important.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: Parenting

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!