Motivul pentru care culoarea sticlelor de bere este fie verde, fie maro

0

Sticlele trasparente pentru bere sunt foarte rar intalnite, insa exista un motiv intemeiat pentru care acest lucru se intampla.

La inceput, berea era vanduta in sticle transparente si se pastra destul de bine in conditii reci dar si intunecate. Cu toate acestea, conform “Business Insider” citat de realitatea.net, producatorii au remarcat ceva ciudat: atunci cand sticlele respective erau expuse la soare, bautura din ele isi schimba mirosul intr-unul foarte neplacut.

Acest miros aparea datorita faptului ca sticla transparenta permitea razelor UV sa patrunda in bautura. Din acest motiv, avea loc o reactie chimica intre acidul din hamei si intre sulf, reactie in urma careia rezulta un miros care era foarte greu de suportat.

Prin urmare, producatorii au inceput sa aleaga in schimbul sticlelor transparente sticlele inchise la culoarea, precum cele de culoare maro, care sa previna patrunderea razelor solare in bautura. In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa, a existat un deficit de sticle maro, astfel incat companiile au fost obligate sa se reorienteze catre sticle de culoare verde.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: nysenate.gov

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!