Moduri naturale pentru eliminarea vergeturilor

0

Vergeturile sunt cauzate de modificari ale greutatii pielii pe corp. Ele sunt dungi de culoare alba si decolorate care apar pe piele din cauza unor intinderi rapide ale pielii. Vergeturile apar mai ales pe abdomen datorita cresterii excesive in greutate sau a sarcinii. Numele biologic al vergeturilor este Striae.

Ele se formeaza frecvent ca urmare a modificarilor hormonale legate de semne de sarcina, de schimbarile adolescentine si diferite terapii de substitutie hormonala. Vergeturile sunt intotdeauna vizibile si pot fi vazute in jurul zonelor precum talia, fesele, coapsele, spatele inferior, soldurile, sanii si bratele.

Remedii de casa impotriva vergeturilor

Zahar

Zaharul este un exfoliant natural al pielii. Este cel mai bun remediu de casa pentru a trata vergeturile. Amestecati o lingurita de zahar cu doua-trei picaturi de ulei de migdale si putin suc de lamaie. Amestecati bine apoi aplicati combinatia pe zonele afectate.

Suc de cartofi

Pentru ca pielea sa fie catifelata si plina de vitamine, este necesar ca sucul de cartofi sa fie si el bogat in vitamine. Acestea ajuta la restabilirea pielii moarte si a cresterii acesteia. Cartoful poate fi taiat in bucati mai mici, apoi lichidul care iese din el poate fi aplicat pe marginea vergeturilor.

Apa

Apa transporta oxigen si nutrienti prin tot corpul. Consumul cantitatilor mari de apa ajuta la prevenirea complicatiilor. O piele bine hidratata este foarte importanta pentru a scapa de vergeturi.

Aloe Vera

Pentru diferite probleme ale pielii, Aloe Vera este cel mai eficient remediu homeopatic. Proprietatile sale vindecatoare si linistitoare o fac sa fie deosebita. Se poate utiliza prin aplicarea gelului pe zona afectata.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: www.artoffacialrejuvenation.com

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!