Ce se intampla in corpul tau cand consumi banane verzi

0

Bananele coapte si cele verzi sunt o sursa bogata de potasiu si de minerale care contribuie la mentinerea presiunii arteriale normale si a sanatatii rinichilor si inimii.

Bananele verzi contin, de asemenea vitamina B6, care este esentiala in mentinerea masei musculare si corporale, astfel ca ajuta la pastrarea unei greutati corporale echilibrate. Un alt plus al acestor banane este faptul ca au un continut ridicat de vitamina C, un antioxidant puternic care este util in combaterea infectiilor din organism si care in acelasi timp il protejeaza.

Fibrele alimentare se regasesc de asemenea in bananele verzi, acestea avand rol in reglarea proceselor digestive, inducerea starii de satietate si reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare. Ba mai mult, ajuta la eliminarea balonarii si a crampelor abdominale.

Alte beneficii ale consumul de banane verzi sunt: remedierea problemelor legate de insomnie si stres, lupta impotriva hipertensiunii arteriale, favorizarea tratamentului ulcerului gastric si capacitatea de a opri formarea de bacterii cauzatoare de ulcer.

De asemenea, acestea stimuleaza productia de hemoglobine in sange, fiind ideale pentru persoanele anemice.

Culoarea de verde inchis a bananelor indica faptul ca acestea au fost culese din arbore, iar verdele deschis ca au fost incarcate pe vapor. Pentru iubitorii de banane verzi, este esential sa le aleaga pe cele de culoare verde inchis.

In cazul in care banana este galbena cu pete verzi, inseamna ca nu este nici foarte coapta si in consecinta nici foarte dulce.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Mother Nature Network

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!