Totul despre sparanghel – modalitatea prin care sa il consumi, pentru a te bucura de beneficiile lui

0

In antichitate, sparanghelul era renumit ca fiind un afrodisiac. Aceasta leguma suculenta, si savuroasa contine un amestec stimulativ de nutrienti care ajuta la stimularea energiei, curata tractul urinar si neutralizeaza excesul de amoniac, ceea ce poate provoca oboseala si dezinteres sexual.

Bogat in vitamina K si in vitamina B9, sparanghelul este extrem de echilibrat, fiind clasat printre legumele bogate in nutrienti. Este bogat in substante nutritive antiinflamatoare si ofera o gama larga de substante nutritive antioxidante, printre care vitamina C, beta-caroten, vitamina E si minerale precum zinc, mangan si seleniu.

Mai mult, leguma contine aminoacidul aspargina, care este important in dezvoltarea si functionarea creierului, potrivit unui studiu publicat in 2013 in revista Neuron. De asemenea, contine crom, un mineral care ajuta insulina sa isi faca treaba de a transporta glucoza. Este de asemenea, deosebit de bogat in glutation, un compus detoxifiant care poate ajuta la distrugerea substantelor cancerigene.

Sparanghelul are un continut extrem de redus de calorii, avand aproximativ 20 per portie (cinci bucati), nu are grasime si are un continut scazut de sodiu. Poate fi consumat fie crud fie fiert.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

Photo: Well-Being Secrets

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!