Decizia interzicerii atletilor rusi de la Olimpiada de Iarna se modifica din nou

0

Peste o duzina de atleti rusi, care au avut recent inderdictii pe viata de la Jourile Olimpice rasturnate, nu vor mai avea permisiunea sa concureze la Jocurile Olimpice de Iarna din acest an.

Luni, 5 februarie, Comitetul Olimpic(IOC) International a declarat ca a respins cererea celor 15 sportivi si antrenori rusi pentru a participa la Jocurile Olimpice de Iarna din 2018 de la Pyeongchang, Coreea de Sud. Decizia a venit la doar cateva zile dupa ce acesti 15 sportivi si antrenori au fost eliminati pentru dopaj de catre instanta internationala, numita Curtea de Arbitraj pentru Sport.

Decizia este cea mai recenta actiune a IOC de a aborda dopajul rusesc. Acuzatiile de dopaj rus au castigat o atentie internationala in 2016, cand The New York Times a raportat dovezi ale unei scheme elaborate de dopaj, comisa de sportivii si oficialii rusi in rimpul Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014 de la Sochi, Rusia. In decembrie 2017, IOC a interzis participarea Rusiei la jocurile din 2018. Dar, comisia a spus ca sportivii rusi individuali care au fost eliminati pentru dopaj ar putea concura sub un drapel neutru, ca parte a unui grup cunoscut sub numele de sportivii Olimpici din Rusia.

In anuntul de luni, IOC a declarat ca exista noi dovezi, nepublicate, care au ridicati suspiciunile comisiei “despre integritatea” celor 15 sportivi si antrenori rusi. Ca atare, un comitet IOC a recomandat in unanimitate sa nu invite acesti 15 rusi la Jocurile Olimpice de Iarna.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

Photo: The Sun

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!