Ce este Spirulina si ce beneficii pentru sanatate prezinta

0

Spirulina este o microalga care a fost consumata de secole, datorita valorilor sale nutritionale si beneficiilor de sanatate. Astazi, personalitatile populare din domeniul sanatatii sustin Spirulina ca pe un super-aliment si un “adevarat miracol”.

Spirulina suna mult mai bine decat pudra de iaz, dar aceasta este adevarul despre suplimentul popular –este o alga albastra-verde care creste natural in oceane si lacuri sarate in climatul subtropical. Aztecii au recoltat Spirulina din Lacul Texcoco din centrul Mexicului si sunt inca recoltati din Lacul Ciad in Africa de Vest si au devenit prajituri uscate.

Multe persoane promoveaza Spirulina ca un tratament pentru o gama larga de probleme legate de metabolism si de inima, inclusiv pierderea in greutate, diabet si colesterol ridicat. Spirulina este recomandata si pentru o varietate de tulburari mentale si emotionale, inclusiv anxietatea, stresul, depresia si tulburare hiperchinetica cu deficit de atentie (ADHD).

De asemenea, Spirulina mai este folositoare si pentru o serie de probleme de sanatate ecletice, inclusiv pentru simptome premenstruale si scleroza amiotrofica laterala (boala lui Lou Gehrig). O combinatie de zinc si Spirulina poate ajuta organismul sa curete arsenicul din organismul celor care consuma apa cu un nivel neobisnuit de ridicat al acestuia.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

Photo: myprotein.com

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!