Pentru a avea o viata sanatoasa, trebuie sa iei micul dejun – iata ce ar trebui sa mananci, astfel incat sa ai energie pentru intreaga zi

In cazul in care iti doresti sa ai energie pe intreaga durata a zilei, este foarte important sa nu sari peste micul dejun. Desigur, trebuie sa eviti mancarurile consistente in primele ore ale diminetii. Afla ce ai putea sa mananci ca sa iti ajuti mintea toata ziua.

Pentru a te bucura de energia de care ai nevoie si pentru a avea o minte stralucita, este indicat ca dimineata sa consumi un iaurt semi-degresat cu seminte de in.

Semintele de in se gasesc cu usurinta in magazinele cu produse naturale. Acestea contin acizi grasi esentiali omega-3, care stimuleaza eficient activitatea creierului si ajuta la imbunatatirea memoriei. De asemenea, iaurtul ar putea sa contina “grasimi bune” de tip omega-3, fiind o sursa excelenta de proteine.

O alta varianta de mic de jun care este la fel de benefica este omleta cu piept de pui. Poti face o omleta sanatoasa amestecand doua oua cu bucati de piept de pui sau de curcan, cu spanac, rosii, ardei si diferite condimente. Acest mix de proteine controleaza apetitul si previne senzatia intensa de foame.

Ai putea incerca si lapte cu cereale integrale imbogatite cu fructe uscate, paine integrala prajita cu unt de arahide sau sucuri de fructe cu iaurt si banane.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: NDTV Food