La ce sunt bune cojile de pepene

0

Tuturor ne place sa mancam pepene verde in timpul verii. De fapt, multi nu isi pot imagina vara fara el! Este abundent in vitamine si minerale, si cel mai important – ne racoreste si ne improspateaza atunci cand caldura e de nesuportat.

Dar stiai ca si coaja de pepene verde este de fapt comestibila? Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza, deoarece este din familia castravetilor, acestia avand toate partile comestibile. Trebuie neaparat sa incerci coaja de pepene verde, deoarece este abundenta in nutrienti. Daca stau mai bine sa ma gandesc, majoritatea fructelor au continutul nutritiv cel mai ridicat in piele sau coaja.

Multe culturi folosesc coaja de pepene verde in scopuri culinare, datorita aromelor usoare pe care le poseda. Iata o lista de beneficii ale cojii de pepene, si motive pentru care nu ar trebui sa o arunci.

Promoveaza o scadere sanatoasa in greutate

Coaja de pepene este abundenta in fibre, fiind capabila sa te ajute sa scapi de toate kilogramele acelea in plus. Coaja este de asemenea si un diuretic, ceea ce te va ajuta sa elimin excesul de apa.

Ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Pentru persoanele cu o tensiune arteriala ridicata, coaja de pepene verde poate fi extrem de benefica in eliminarea excesului de apa din sange.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: KissTheCook.ro

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!