Beneficiile unui stil de viata fara carne

Daca va decideti sa va opriti din consumul de carne, fiti sigur ca veti avea parte de o serie de schimbari, cum ar fi o pierdere mai usoara in greutate, niveluri crescute de energie si sentiment de fericire si bucurie pe care nu l-ati mai simtit niciodata inainte. Daca aveti nevoie de motivatie pentru a va opri din consumul de carne, cititi acest articol si aflati mai multe despre cum e viata fara acest aliment. Daca sunteti vegetarieni,va sfatuim sa cititi oricum si stati la curent cu beneficiile pe care acest stil de viata le ofera.

  1. Reduce inflamatia

Consumul de alimente prelucrate, cum ar fi branza si carnea, indica faptul ca aveti niveluri ridicate de inflamatie. Inflamatia pe termen scurt (dupa o leziune) este normala, dar daca dureaza cateva luni, sau chiar ani, nu este. Inflamatia cronica poate provoca boli autoimune, diabet zaharat, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic si ateroscleroza.

  1. Scade nivelul colesterolului din sange

Nivelul colesterolului crescut din sange este un factor cheie pentru accidentele vasculare cerebrale si bolilor de inima, care sunt cauza principala de deces in SUA. Grasimile saturate, care se gasesc in carne, branza si produse animale, cresc nivelul de colesterol din sange. Studiile arata in mod regulat ca nivelurile de colesterol din sange se reduc cu 35% atunci cand oamenii incep o dieta pe baza de plante.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: sgtzuching2014en.wordpress.com