Mortii se ingroapa la doi metri sub pamant. De ce? Afla din articol

0

Acesta este un lucru bine cunoscut de catre foarte multa lume si anume faptul ca in foarte multe colturi ale lumii, persoanele decedate se inmormanteaza la doi metri sub pamant. Cu toate acestea, nu multe sunt acele persoane care si cunosc realul motiv pentru care acest criteriu se respecta.

Pentru a afla acest motiv, te invitam sa citesti randurile de mai jos:

Unul dintre motive care a dus la acest obicei a fost faptul ca, in anul 1655, Anglia a fost distrusa de ciuma, astfel ca oamenii se temeau extrem de tare de raspandirea bolii si de siguranta lor. Ciuma era o boala extrem de severa, iar in urma infectarii oamenii decedau la scurt timp, astfel ca era normal ca toata lumea sa se teme si sa lupte pentru viata lui.

In scopul de a mentine sanatatea populatiei, autoritatiile londoneze au emis un decret prin care se obliga ingroparea persoanelor care au decedat la doi metri sub pamant, sperand ca astfel urma sa opreasca raspandirea acestei boli crunte, cu toate ca stiintific nu se cunoastea nici un fel de mijloc de stopare a infectiei respective. Acest obicei s-a pastrat si se respecta chiar si in zilele noastre.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Mental Floss

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!