Mamaliga si proprietatile sale nutritionale – cat este de sanatoasa de fapt

0

Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda inlocuirea painii cu mamaliga. Afla din randurile de mai jos motivul:

In primul rand, painea ar trebui inlocuita cu mamaliga deoarece aceasta nu contine gluten. Ca si faina, malaiul face parte din categoria glucielor lente, continand amidon care se absoarbe treptat in sange, astfel ca ne tine de foame circa 3-4 ore. Spre deosebire de painea proaspata care este facuta din drojdie si fermenteaza, mamaliga nu baloneaza. Ba mai mult, aceasta nu contine gluten, proteina pe care multi dintre noi o tolereaza cu greu.

In boabele de porumb exista multi carotenizi de unde vine si culoarea galbena, un pigment din care se sintetizeaza vitamina A. Prin urmare, mamaliga face bine la piele si la vedere iar continutul mare de fibre o recomanda pentru problemele de tranzit intestinal.

Cand vine vorba de calorii, o felie de paine este echivalenta din punct de vedere caloric cu o felie de mamaliga, adica in jur de 70-80 calorii. Cu toate ca 100gr de mamaliga contin 70 calorii iar 100gr paine contine 230, este important sa nu ne lasam pacaliti si sa fim constienti de faptul ca si mamaliga ingrasa. Cand vine vorba despre mamaliga calda se socotesc ca fiind 3 linguri de mamaliga echivalente unei felii de paine.

Concluzia nutritionistului este faptul ca mamaliga reprezinta o alternativa mai sanatoasa pentru paine, scapandu-ne totodata de balonare, insa aceasta ingrasa la fel de tare.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: oneJive

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!