Cum poti sti daca rinichii tai se afla in pericol – trebuie sa ai mare grija la aceste semne

0

Rinichii joaca un rol esential in organismul nostru, insa sunt extraordinar de sensibili. In cazul in care nu mai functioneaza, intregul organism va intra in avarie. Afla daca rinichii tai sufera de insuficienta renala si de modalitatea prin care poti preveni alte afectiuni.

Rinichii tai joaca un rol important in filtrarea unei mari cantitati de sange in fiecare zi si de asemenea joaca un rol in numeroase functii ale organismului. Iti regleaza presiunea sanguina, ajuta in procesul producerii de noi celule rosii, mentine echilibrul electrolitilor si a sistemului osos.

Oboseala este cel mai frecvent simptom al insuficientei renale. De asemenea, umflarea fetei, a bratelor sau a picioarelor pot fi un semn de insuficienta renala. Atunci cand nu functioneaza corespunzator, rinichii nu pot elimina toxinele si substantele chimice din organism. Acesti compusi se acumuleaza astfel in piele, provocand probleme precum roseata si eruptiile cutanate.

Afla ce alte simptome mai apar cand suferi de insuficienta renala:

  • Presiune, durere si alte probleme in timpul urinarii
  • Urina cu spuma
  • Urina de culoare inchisa
  • Urinare rara ziua sau urinare frecventa pe timpul noptii

Este esential sa monitorizati orice fel de schimbari ale urinei, precum textura, culoare sau miros, deoarece poate fi semnul unei insuficiente renale incipiente, motiv pentru care se recomanda vizita la medicul specialist.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: healthlife16.tistory.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!