Pericolul utilizarii aluminiului si cum sa il eliminam din organism

0

Stiai ca aluminiul este cel mai raspandit metal de pe planeta? De fapt, aluminiul este in produsele pe care le utilizam zi de zi, cum ar fi apa potabila, vasele, folia, bicarbonatul de sodiu, praful de vanilie, aspirina, faina si chiar deodorantul. Aditivii alimentari cum ar fi E173, E520, E521, E523, E541, E545, E554, E555, E559 contin compusi de aluminiu.

S-ar crede ca daca atat de multe produse contin aluminiu, ar trebui sa fie in regula pentru sanatatea noastra. Dar din pacate nu este cazul. Spre deosebire de fier si alte vitamine si minerale, corpul nostru nu are nevoie de aluminiu. Astfel, el nu este capabil sa il proceseze corect. Deci, ce se intampla cu tot aluminiul care intra in corp? Se depoziteaza in organism si se acumuleaza in timp in interiorul rinichilor, in creier, plamani, ficat si tiroida, ceea ce poate sa ne afecteze la modul serios.

Nu poti elimina complet aluminiul din viata ta, deoarece este cel mai abundent metal de pe planeta, dar poti sa reduci expunerea la acesta. Poti lua cateva masuri de precautie, spre exemplu sa folosesti vase de gatit fara aluminiu, sa eviti produsele de igiena cu hidroxid de aluminiu, sa eviti alimentele procesate.

Poti de asemenea sa consumi alimente care sa faciliteze eliminarea aluminiului din organism, cum ar fi ceapa, usturoiul, brusturele, sucul de morcovi si ceaiul verde.

 

Sursa: healthylifeidea.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!