Dupa cat timp nu mai este indicat sa folosesti un recipient din plastic – afla ce spun specialistii

0

Cu toate ca recipientele din plastic sunt foarte comode, este esential sa constientizam faptul ca au si ele un termen de valabilitate, chiar daca nu este mentionat precum in cazul produselor alimentare.

Timpul de folosire al caserolelor sau a altor cutii din plastic variaza in functie de calitatea materialului din care sunt fabricate. Fiecare recipient are inscris pe spate un cod, conform caruia se arata perioada de timp in care este sigur pentru utilizare. Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate  sa aiba la baza prolipropilena.

Societatea Americana a Chimistilor este de parere ca polipropilena se foloseste datorita faptului ca este foarte durabila si rezistenta la temperaturi foarte mari. De asemenea, este considerata ca fiind sigura pentru sanatate.

In compozitia acesteia mai intra si alte substante care ajuta la obtinerea diferitelor texturi si culori. Mai sunt si o multime de alte substante despre care studiile au aratat faptul ca pot duce la aparitia cancerului, a bolilor de inima, a afectiunilor ficatului sau la infertilitate.

Conform specialistilor, o caserola de plastic se poate folosi in siguranta numai pentru cateva luni, in functie de modul in care aceasta este intretinuta. Unii producatori spun ca recipientele lor pot fi utilizate si 10 ani, insa numai cu conditia sa fie respectate indicatiile date cu privire la folosire.

In momentul in care apare decolorarea sau zgarieturi pe suprafata caserolei, aceasta trebuie schimbata.

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Money Crashers

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!