Beneficiile de sanatate ale ananasului

0

Ananasul este un fruct tropical bogat in vitamine, enzime si antioxidanti. Acesta poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, consolidarea sistemului osos, precum si in caz de indigestie. De asemenea, in ciuda gustului dulce, ananasul are un continut scazut de calorii.

Ananasul este un membru al familiei bromeliaceae si una dintre putinele bromelii care produc fructe comestibile, potrivit departamentului de biologie de la Union Country College. Avantajele nutritionale ale ananasului sunt la fel de fascinante ca si anatomia lor. “Ananasul contine cantitati mari de vitamina C si mangan”. Pe langa asta, ananasul mai contine de asemenea cantitati mari de tiamina, o vitamina B care este implicata in productia de energie in organism.

Beneficii de sanatate

Oase puternice

Acest fruct contine aproximativ 75% din doza zilnica de mangan, care este esential pentru dezvoltarea oaselor si tesuturilor conjunctive puternice. Un studiu din 1994 a sugerat ca manganul, impreuna cu alte minerale, poate fi util in prevenirea osteoporozei la femeile aflate in post-menopauza.

Ochi sanatosi

Ananasul poate ajuta la reducerea riscului de degenerescenta maculara, o boala care afecteaza ochii o data cu inaintarea in varsta.

Digestie

Ca multe alte fructe si legume, ananasul contine fibre vegetale, ceea ce este esential pentru mentinerea sanatatii intestinelor. Dar, spre deosebire de multe alte fructe si legume, ananasul contine cantitati semnificative de bromelaina, o enzima care descompune proteinele, ajutand astfel digestia.

 

Sursa: livescience.com

Photo: Dr. Michael Murray

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!