Cum a ajuns in spital datorita cojilor de ceapa

0

Muncitorii ar putea sa se planga de faptul ca locul de munca ii imbolnaveste, dar pentru un barbat din Japonia, acest lucru chiar a fost o realitate. Barbatul de 62 de ani, care lucra ca si fermier pe o plantatie de ceapa, a dezvoltat o reactie alergica rara din cauza expunerii la coaja de ceapa mucegaita, conform raportului.

Mucegaiul crescut pe coaja de ceapa s-a dovedit a fi Aspergillus niger, un tip comun de mucegai care poate creste pe fructe si legume. Pentru unii oameni, inhalarea sporilor acestui mucegai poate cauza inflamarea plamanilor.

Barbatului, care a lucrat ani de zile la ferma respectiva, a dezvoltat dificultati de respiratie, oboseala si o tuse uscata. Dupa aproximativ doua saptamani de la aceste simptome, a fost internat in spital. Doctorii l-au diagnosticat cu “pneumonita de hipersensibilitate”, cunoscuta si sub denumirea de “alveolita alergica extrinseca”. Situatia apare la unii oameni dupa ce inhaleaza anumite substante gasite in mediul inconjurator – cum ar fi mucegaiul, bacterii, proteine sau substante chimice.

Expunerea regulata la substante precum excrementele de pasare, pene, praf, mucegai si blanuri de animale pot declansa raspunsuri imune puternice. Dar nu orice persoana care inhaleaza in mod repetat particule din aceste substante dezvolta aceasta reactie. Omul fusese de asemenea, fumator timp de 35 de ani.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: livescience.com

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!