Modificarile stilului de viata pe care e bine sa le implementati pentru o sanatate mai buna a inimii

0

Potrivit datelor anuale privind bolile cardiace eliberate de American Heart Association, bolile cardiovasculare reprezinta aproape o treime din numarul deceselor din intreaga lume. In SUA, o persoana moare din cauza bolilor cardiovasculare la fiecare 40 de secunde! Anul trecut, bolile cardiace au luat 17 milioane de vieti, iar estimarile arata ca, pana in 2030, acest numar va creste la 23.6 milioane anual.

Un studiu efectuat la institutul Karilonksa sugereaza ca realizarea a cinci modificari in stilul de viata poate impiedica aproximativ 80% din atacurile de cord la barbati. Schimbarile de dieta, exercitiile fizice, o circumferinta a taliei sanatoasa, consumul moderat de alcool si tigari pot duce la o scadere a riscului. Agneta Akesson, conducatoarea studiului spune ca: “Nu este de mirare ca alegerea unui stil de viata sanatos poate duce la reducerea atacurilor de cord. Ceea ce este surprinzator este cat de drastic a scazut riscul datorita acestor factori.”

Activitatea fizica este cheia. Un stil de viata sedentar este un risc care trebuie neaparat evitat. Departamentul de boli cardiovasculare din cadrul centrului Oschner Medica din New Orleans a studiat recent rezultatele utilizarii reabilitarii cardiace si a exercitiilor fizice ca metoda de prevenire primara, iar rezultatele au aratat ca activitatea fizica are efecte pozitive asupra sanatatii inimii.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: To Health

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!