Care sunt cele 4 cauze principale ale caderii parului

0

Tuturor ne cade parul. O persoana pierde in medie intre 50 si 100 de fire pe zi, fiind mult mai proeminent la femei. Cu toate acestea, daca incepeti sa experimentati zone de chelie sau subtiere a parului, poate fi un semn ca aveti o pierdere mai mare decat media.

                  Ce cauzeaza pierderea parului?

Caderea parului poate fi cauzata de multe afectiuni medicale sau modificari hormonale, de medicamente sau pur si simplu de ereditate si poate afecta scalpul sau intregul corp. Mai jos, urmeaza sa va prezentam cateva cauze ale caderii parului.

  1. Conditiile pielii

Multe dintre conditii pot contribui la pierderea parului, cum ar fi dermatita seboreica, eczema scalpului, infectia cu o ciuperca numita Malassezia care cauzeaza matreata sau psoriazisul scalpului, o afectiune autoimuna. Aceste conditii sunt tipice pentru a provoca piele uscata si mancarime.

  1. Dezechilibru hormonal

Daca ai nivelul de fier scazut, este posibil sa ai un dezechilibru hormonal. De asemenea, nivelul ridicat de testosteron poate duce la pierderea parului, atat la femei cat si la barbati.

  1. Prescriptii medicale

Prescriptiile medicale cauzeaza o pierdere permanenta a parului. Printre acestea se numara contraceptivele orale, medicamentele pentru tensiunea arteriala, antidepresive, antibiotice, medicamente pentru durere si multe altele.

  1. Deficiente nutritionale

Boala Crohn si IBS sunt deficiente nutritionale cauzate de medicatie pe baza de prescriptie sau de conditii digestive. Deficienta de vitamina B si vitamina D poate provoca daune permanente scalpului.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: Hair Loss Cure Guide

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!