Atentie la copii si jocurile lor de pe telefon! Pokemon Go si accidentele care au fost cauzate de acesta

0

Atunci cand jocul “Pokemon Go” a fost lansat in iulie 2016, oamenii au iesit pe strazi cu gramada pentru a prinde Pikachu si a instrui Bulbasauri. Dar capturarea acestora a fost mai dificila pentru persoanele din zonele rurale, unde pokestopurile jocului in realitate augmentata au fost mai raspandite si uneori accesibile doar cu masina.

Astfel, multi jucatori din mediul rural s-au asezat in spatele volanului pentru a-si cauta Pokemonul preferat in salbaticie – o decizie care a dus la o crestere in accidentele de masina in apropierea pokestopurilor populare in joc, arata un nou studiu. In cadrul studiului, publicat pe 21 noiembrie, cercetatorii de la Krannet School of Management la Prude University in Indiana au analizat o crestere brusca in accidentele de masina in lunile urmatoare dupa lansarea jocului.

Acestia s-au concentrat pe PokeStopuri – locuri in care jucatorii puteau primi diferite recompense in joc cum ar fi poke mingi – si au calculat ca, deoarece oamenii incercau sa ia aceste recompense pe telefon in timp ce conduceau, accidentele au crescut cu 134 in cele 146 de zile de la lansarea jocului. Cercetatorii au remarcat ca majoritatea accidentelor cauzate de jucatorii “Pokemon Go” au fost mai putin severe decat altele, motivul principal fiind ca acestia de obicei incetineau foarte mult pentru a colecta recompensele, desi au existat doua decese legate de acest joc.

 

Sursa: livescience.com

Photo: CBC.ca

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!