Sansele de deces la o plimbare cu motocicleta, mai ridicate atunci cand e luna plina

0

Lumina stralucitoare a lunii pline, sau superluna poate parea palpitanta pentru motociclistii dornici de plimbare pe timp de noapte, dar calatoria pe luna plina poate avea consecinte mortale, constata un nou studiu.

Potrivit datelor privind accidentele de motociclete pe timp de noapte din SUA din 1975 pana in 2014, motociclistii au fost mai predispusi la deces in noptile cu luna plina. Acestia au avut chiar sanse mai mari sa moara in nopti cu superluna decat in saptamanile anterioare evenimentului celest.

Studiul sugereaza ca este nevoie de ingrijire suplimentara atunci cand conduci o motocicleta sub luna plina, a spus autorul studiului Dr. Donald Redelmeier. Studiul a fost publicat in 11 Decembrie in numarul de Craciun al revistei The BMJ. Aproximativ 5000 de oameni din SUA mor in accidente de motocicleta in fiecare an. Asta inseamna ca pentru fiecare 7 decese in traficul rutier, unul din acesta este legat de motocicleta, a spus Redelmeier. “O plimbare cu motocicleta este mai periculoasa decat un sofer beat fara centura, care calatoreste pe aceeasi distanta”.

Cercetatorii au analizat de asemenea si datele din Marea Britanie, Australia si Canada, gasind tendinte asemanatoare ca si in SUA. Cu toate acestea, deoarece studiul este unul observational, are cateva limite. Cercetatorii nu au verificat conditiile meteo, pretul benzinei, sau daca motociclistul sau un alt sofer a provocat accidentul. Mai mult de atat, studiul nu arata cauza si efect, ci mai de graba modul in care luna plina este asociata cu accidentele mortale cu motocicleta.

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!