Motivul pentru care iarna este bine sa consumi ciocolata neagra – aceasta chiar poate face o schimbare in bine in viata ta

0

Ciocolata neagra este un antioxidant redutabil, care incetineste procesele de imbatranire si care poate preveni aparitia unor sumedenii de boli. Pentru a afla mai multe despre aceasta, continua sa citesti randurile de mai jos.

Se recomanda consumul de ciocolata amara, care este formata numai din grasimea extrasa din cacao si partea neagra, foarte aromata, din boabe de cacao.

Ciocolata neagra inseamna toate sortimentele de ciocolata in care procentul de cacao este de minim 70%.

Ciocolata neaga nu trebuie consumata in doze mai mari de 30 de grame pe zi, deoarece poate sa creasca riscul de ingrasare. Motive pentru care sa o consumi mai des:

Tine sub control hipertensiunea: ciocolata neagra provoaca organismul sa puna in circulatia sanguina unele substante care determina musculatura neteda a vaselor de sange sa se dilate. Datorita acestui fapt apare scaderea tensiunii arteriale. Se recomanda 1-2 patratele spre a fi consumate odata. Efectul apare dupa numai o ora.

Previne infarctul si accidentul vascular: riscul de accident vascular cerebral creste iarna, datorita scaderii bruste a temperaturii. Din acest motiv se contracta vasele de sange si apare incapacitatea inimii de a pompa sange. Astfel apare intreruperea irigarii cu sange a unei parti a creierului, favorizata si de cresterea vascozitatii sangelui, care este generata de frig.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: recepty.cz

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!