Greseala pe care probabil si tu o faci cand gatesti oua sau cand consumi unele alimente – ai putea chiar sa te imbolnavesti

0

Specialistii cotidianului german “Bild” ne spun care sunt alimentele care nu sunt tocmai bune pentru toata lumea. Mai jos am pregatit trei exemple pentru tine. Printre acestea se numara si ouale, care nu sunt bine prajite sau care nu sunt bine fierte.

Oul: consumul de ou crud reprezinta riscul de infectie cu salmonela. Simptomele sunt urmatoarele: varsaturi, crampe stomacale, diaree si febra. Persoanele cele mai expuse sunt copiii si persoanele in varsta. Ceea ce trebuie sa faci pentru a evita infectia cu salmonela este sa gatesti mereu ouale peste 75 de grade Celsius, astfel incat toti agentii patogeni sa fie eliminati.

Grasimea incinsa: grasimea care este lasata mult timp pe foc se descompune in compusi chimici toxici, precum peroxizii, care inhiba activitatea unor enzime esentiale. In plus, exista suspiciuni asupra faptului ca joaca un rol impotrant in formarea tumorilor canceroase. Este esential sa nu incalziti grasimea la mai mult de 80 de grade celsius.

Cerealele: in cazul in care suferiti de intoleranta la gluten, consumul de cereale ar putea sa va puna sanatatea in pericol. Corpul reactioneaza la o proteina speciala prin diaree. Daca aceasta intoleranta nu este sub supraveghere medicala, se poate ajunge in timp la osteoporoza, afectiuni ale tiroidei, diabet ori depresie.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: P4

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!