O tumoare cu crestere lenta a cauzat halucinatii si psihoza unei femei din Elvetia. Ce-a fost in stare sa-si faca! Mai multe cazuri inregistrate in aceeasi tara

0

O femeie in varsta de 48 de ani din Elvetia s-a injunghiat de mai multe ori in piept, sustinand ca a auzit voci divine care au cerut sa comita actul ca si sacrificiu religios, arata un nou raport despre cazul femeii.

Dar doctorii suspecteaza ca aceste voci “ceresti” aveau probabil o cauza pamanteasca si anume o tumoare pe creier cu crestere lenta care ar fi putut provoca delirul religios al femeii, potrivit raportului publicat pe 14 noiembrie in revista Frontiers in Psychiatry. Dr. Sebastian Walther, psihiatru la Spitalul Universitar de Psihiatrie din Berna, Elvetia, si co-autor al raportul, a spus ca este un caz foarte neobisnuit.

Ceea ce face ca acest caz sa fie unic este legatura suspecta dintre locatia tumorii cerebrale si intreruperea retelelor creierului, care probabil a dus la iluziile religioase ale femeii si la auzul vocii divine, a spus Walther. Cand femeia a aparut in camera de urgenta cu taieturi in piept, a fost imediat diagnosticata de psihiatri pentru a i se evalua sanatatea mintala. Deoarece femeia avea “halucinatii auditorii si verbale” persistente, in care ea a auzit diferite voci, psihiatrii au diagnosticat-o cu psihoza, o conditie in care persoana pur si simplu pierde contactul cu realitatea.

Aceasta insa nu era prima data cand auzise voci, ele facandu-si repetate aparitii, una la varsta de 13, apoi 23, 32 si in final la 41 cand au fost cele mai intense. Aparent, femeia avea o tumoare pe creier care se dezvolta foarte incet, motiv pentru care avea aceste episoade periodice de-a lungul anilor. Tumoarea afecta zona creierului care se ocupa de procesarea sunetelor.

 

Sursa: livescience.com

Photo: Framepool

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!