Ce se petrece in organismul tau atunci cand mananci sorici (soric) de porc – raspunsul nutritionistului

0

Soriciul, sau soricul, nu este cu mult diferit de pielea de la pui, astfel ca nutritionistii ne sfatuiesc sa nu exageram atunci cand il consumam, datorita faptului ca are multe calorii si se digera foarte greu.

Dr. Ionut Stefan, consultant in nutritie, ne spune faptul ca soriciul este foarte caloric, cu un continut bogat de grasimi si proteine, insa proteine de calitate inferioara, precum colagenul. Este greu digerabil si nu se indica nicidecum consumul acestuia in cantitati mari, in special persoanelor care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice.

Nutritionistul ne recomanda sa evitam consumul soriciului si sa mancam mai degraba pulpa sau muschiul acestuia, deoarece, pe langa cantitatea mare de proteine mai contine si vitamine din grupul B si mult fier.  De asemenea ficatul contine foarte mult fier, vitamina B dar si nucleoproteine, motiv pentru care, ca si orice viscer este bine de evitat de catre pacientii cu guta.

Nutritionistul Corina Zugravu a adaugat faptul ca soriciul este precum pielea de pui, astfel ca foarte multi o arunca, ne avand valoarea nutritiva a carnii, datorita faptului ca este facut din tesut conjunctiv.

Daca doriti totusi sa consumati sorici, este important sa nu exagerati si sa il curatati bine de grasimi.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Cap Limpede

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!