Ce experimenteaza corpul uman la limita dintre viata si moarte

0

Putini oameni stiu la ce sa se astepte atunci cand se aproprie sfarsitul. Dar moartea, la fel ca si viata, este un proces, spun oamenii de stiinta. Daca o persoana are o boala pe termen lung, e normal ca ea sa se retraga din punct de vedere social in ultimele luni de viata. Acest lucru inseamna ca acea persoana poate fi mai putin interesata de anumite activitati, cum ar fi munca sau adunarile sociale.

Deseori, persoanele pe moarte se concentreaza foarte mult asupra familiei si lucrurilor importante pentru ei care vor sa le faca inainte de a deceda, a spus dr. Nina O’Connor, director de ingrijiri paliative la Universitatea din Pensylvania.

Exista evidente ca persoanele care au suferit un stop cardiac, dar inima le este apoi repornita intr-un mod miraculos de medici, au cumva amintiri despre ce se intampla in jurul lor. Vor descrie cum au privit doctorii si asistentele lucrand, vor descrie faptul ca au fost complet constienti de conversatii, au vazut detaliile, care altfel nu ar fi putut sa le cunoasca. Alte studii sustin ca experientele inainte de moarte sunt doar o alta forma de vise lucide, altii spunand ca aceasta experienta este, de fapt, legata de deprivarea creierului de oxigen.

 

Sursa: livescience.com

Photo: Truth About Death

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!