Vitamina B7(Biotina), poate da peste cap testele de laborator

0

Dozele mari de vitamina B7 biotina in sangele unei persoane poate da peste cap anumite teste medicale in laborator, iar aceste teste gresite au dus deja la moartea unei persoane, conform U.S Food and Drug Administration (FDA).

Biotina, cunoscuta si sub numele de vitamina B7 vitamina H, se gaseste frecvent in multivitamine, vitamine si suplimente care pretind sa imbunatateasca unghiile, parul si pielea.

Intr-o declaratie lansata pe 28 noiembrie, FDA a declarat ca biotina poate da peste cap anumite teste de laborator, ceea ce poate duce la diagnosticari gresite. Aceste erori legate de biotina pot aparea intr-o varietate de teste de laborator, inclusiv teste pentru a masura niveluri hormonale si teste care pot dezvalui semne de atac de cord, a spus FDA. Acest potential al biotinei nu este o descoperire noua, dar FDA spune ca multi pacienti si doctori ar putea sa nu stie ca vitamina poate avea acest efect.

In plus, FDA a remarcat ca a existat o crestere a rapoartelor de astfel de erori in ultima perioada, lucru care a dus la consecinte negative. Intr-un raport, un pacient a luat doze mari de biotina si a murit de la un atac de cord dupa ce un test de sange a aratat niveluri false de troponina scazuta, o proteina care, la niveluri ridicate, indica leziuni cardiace, potrivit declaratiei.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

Photo: WebMD

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!